آموزشگاه اطلس کنترل 

09114900105 – 02166320979

09114900105 – 02166320979

09114900105 – 02166320979

آشنایی با پی ال سی

واژه پی ال سی مخفف کنترل کننده منطقی برنامه پذیر است.  ( PROGRAMABLE LOGIC CONTROLER) PLC

پی ال سی یک کامپیوتر است که میتوان بر روی آن برنامه نوشت و طبق برنامه نوشته شده  پی ال سی به قسمت خروجی خود سیگنال ارسال میکند و توسط همین سیگنال میتوان یک مصرف کننده را روشن یا خاموش کرد و عملکرد آن را تحت کنترل درآورد.

پی ال سی ها دارای سه بخش اصلی ورودی ، پردازشگر و خروجی میباشند.

بخش ورودی وظیفه انتقال دستور به پردازشگر را دارد و بخش پردازشگر پس از دریافت سیگنال ورودی طبق برنامه نوشته شده بر روی خود فرامین خروجی را صادر میکند.

در گذشته برای پیاده سازی مدارات فرمان از رله ها و تایمرها استفاده میشد و بنابر حجم پروژه تعداد استفاده از رله ها و تایمرها نیز زیاد می شد.

این امر مشکلاتی همچون حجم سیم کشی زیاد ، استهلاک و خرابی زیاد ، تعمیر و نگهداری سخت و زمان بر و همچنین بزرگترین مشکل زمانی رخ میداد که در صورت تغییر پروژه تغییر دادن سیم کشی ها و حذف و اضافه کردن رله ها و تایمرها کاری بسیار پر هزینه و بسیار زمان بر بود.

از این رو پی ال سی ها ساخته شدند که در مدارات داخلی خود دارای تعداد زیادی رله و تایمر بودند و علاوه بر کم کردن حجم سیم کشی ، استهلاک و خرابی بشکل چشمگیری نسبت به مدارات رله ای کاهش یافت و در نهایت در صورت تغییر پروژه دیگر نیازی به تغییر سیم کشی و حذف و اضافه کردن رله و تایمر نبود و به سادگی می شد با تغییر دادن برنامه پی ال سی پروژه های مختلفی را کنترل کرد .

پی ال سی ها دارای تعداد ورودی و خروجی مختلفی هستند و با توجه به بزرگی و تعداد مورد نیاز ورودی و خروجی در پروژه باید از نوعی که برای پروژه ها مناسب است استفاده کرد ، هر چند در مواقعی بعلت زیاد بودن تعداد ورودی و خروجی پروژه از تعداد ورودی و خروجی پی ال سی میتوان از کارتهای افزایشی یا توسعه استفاده کرد.

اما منظور از منطقی چیست ؟ منظور از منطقی عملیاتی است که یا بصورت خاموش باشد یا روشن در واقع منظور همان صفر یا یک بودن نتیجه یک عملیات میباشد .

در پی ال سی ها دستورات یا سیگنالها به بصورت صفر و یک وارد شده و پس از پردازش طبق برنامه ای که داخل پی ال سی نوشته شده است مجدداً بصورت صفر و یک از پی ال سی خارج میشود.

حتی سیگنالهای آنالوگ نیز توسط بخشهایی به نام آنالوگ به دیجیتال ابتدا به سیگنالهای دیجیتال تبدیل میشود و سپس به پی ال سی ارسال میشود تا برای پی ال سی قابل فهم باشد.

از معروفترین شرکتهای تولید کننده پی ال سی میتوان به آلن بردلی ، زیمنس ، دلتا ، فتک ، اشنایدر ، امرون ، ال اس اشاره کرد.

atlas-ad وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *